Synthetisch kleurloos bindmiddel

Synthetisch kleurloos bindmiddel is een revolutionaire innovatie die wordt bereikt door het polymeriseren van verschillende monomeren, wat resulteert in heldere, kleurloze bindmiddelen. Deze baanbrekende technologie maakt het mogelijk asfalt te produceren in een verbluffende reeks heldere en levendige kleuren, waardoor het landschap van wegen en trottoirs wordt getransformeerd.

De voordelen van het gebruik van een synthetisch kleurloos bindmiddel in gekleurd asfalt zijn talrijk. De uitzonderlijke weerstand tegen veroudering en UV-licht zorgt ervoor dat de kleuren langdurig levendig en helder blijven. De toepassingen van gekleurd asfalt zijn divers: speel- en parkeerterreinen, sportoefenterreinen, fietspaden, voetgangersgebieden, tunnels, veiligheidsmarkeringen, groenvoorziening, kleurverfraaiing, etc.

  • Redenen voor het gebruik van heldere bindmiddelen/gekleurd asfalt:
  • Verkeer controleren en begeleiden;
  • Verhogen van de veiligheid;
  • Comfort verbeteren;
  • Duurzame ontwikkeling;
  • Het verlagen van de energiekosten;
  • Vergroten van de aantrekkelijkheid (architectonische vrijheid);
  • Vermindering van het hitte-eilandeffect.

Bovendien reiken de voordelen van het synthetische, kleurloze bindmiddel verder dan alleen de esthetiek. Vergeleken met traditionele bindmiddelen gaat gekleurd asfalt met deze innovatieve oplossing langer mee, is door de goede verwerkbaarheid eenvoudig aan te brengen, vereist minder toevoeging van pigment om een levendige kleur te bereiken en is aan het einde van de levensduur volledig herbruikbaar. Er zijn ook synthetische kleurloze bindmiddelen beschikbaar voor warme mixtoepassing, waardoor het gekleurde asfalt geproduceerd en aangebracht kan worden onder een temperatuur van 140 graden Celsius. Deze milieubewuste eigenschap maakt het materiaal niet alleen milieuvriendelijker, maar verhoogt ook de veiligheid tijdens de toepassing en het gebruik.

Het synthetische kleurloze bindmiddel opent een wereld van mogelijkheden voor creatieve stadsplanning en ontwerp. Het maakt de integratie mogelijk van kleurgecodeerde paden, logo’s of zelfs kunstinstallaties, waardoor steden en gemeenschappen de kans krijgen hun identiteit tot uitdrukking te brengen en op unieke wijze op te vallen.

Bij Ooms Producten bieden we met trots een premium assortiment synthetische kleurloze bindmiddelen aan, speciaal samengesteld om aan de hoogste industriële normen te voldoen. Onze geavanceerde bindmiddelen zorgen niet alleen voor langdurige kleuren, maar ook voor de grootst mogelijke milieuverantwoordelijkheid bij elk project.

Ervaar het levendige potentieel van gekleurd asfalt met onze synthetische kleurloze bindmiddeloplossingen, waar innovatie en duurzaamheid samenkomen.

Contact

Nick Brouwer

Managing Director


+31 (0)6 46 80 53 14

Robert van Gorkum

Area Manager


+31 (0)6 20 53 71 20

Anneke Kamper

Senior Commercial Assistant


+31 (0)6 15 45 62 11