Polymeer gemodificeerde bitumen - PMB

Asfalt verbeteren met polymeer gemodificeerde bitumen (PMB)

Polymeer gemodificeerde bitumen (PMB) is een gamechanger in de wereld van asfalt en verbetert de eigenschappen ervan aanzienlijk. Door het gebruik van polymeer gemodificeerde bitumen wordt het materiaal sterker, flexibeler en extreem duurzaam.

Het gebruik van polymeer gemodificeerde bitumen strekt zich niet alleen uit tot de aanleg van nieuwe wegen, maar ook tot het onderhoud van bestaande wegen. Het versterkt de wegen, waardoor ze beter bestand zijn tegen ongunstige weersomstandigheden zoals vorst, hitte en regen. Bovendien vermindert het de slijtage veroorzaakt door druk verkeer, waardoor uiteindelijk de levensduur van de weg wordt verlengd.

Naast wegen gaat de veelzijdigheid van polymeer gemodificeerde bitumen zelfs nog verder. Het vindt waardevolle toepassingen in verschillende industriële omgevingen, zoals:

 • Isolatie: 
  PMB wordt gebruikt als effectief isolatiemateriaal, waardoor warmteverlies wordt geminimaliseerd en de energie-efficiëntie wordt verbeterd. PMB kan helpen de integriteit van de isolatie- en omhullingsmaterialen te behouden, omdat het een verbeterde hittebestendigheid heeft vergeleken met traditioneel bitumen. Het wordt vaak gebruikt in pijpleidingen, opslagtanks en industriële faciliteiten waar temperatuurbeheersing cruciaal is.
 • Coating:
  Met superieure hechtingseigenschappen is polymeergemodificeerd bitumen een uitstekende keuze voor coatingtoepassingen. Het beschermt beton- en staalconstructies tegen de invloed van vocht, zoet- en zoutwater en UV zoals:
  –       betonnen en stalen dekken;
  –       betonnen kelders;
  –       buispalen;
  –       keerwanden/damwanden;
  –       stalen pijpleidingen.
 • Behoud:
  De uitzonderlijke weerstand van PMB tegen oxidatie maakt het een ideaal materiaal voor conserveringsdoeleinden. Het helpt constructies te beschermen tegen achteruitgang, waardoor de levensduur ervan wordt verlengd en de onderhoudsbehoeften worden verminderd.

Maak kennis met Sealoflex®, het gewaardeerde merk van Ooms Producten, dat een uitgebreid assortiment polymeergemodificeerde bitumenoplossingen biedt voor zowel asfaltproductie als industriële toepassingen. Sealoflex® versterkt asfalt in die mate dat de levensduur ervan bijna verdubbelt, zelfs bij intensief gebruik en zware belasting. Bovendien biedt het betrouwbare en duurzame oplossingen voor industriële toepassingen, coating- en conserveringsbehoeften.

Verbeter uw wegen en industriële projecten met Sealoflex® polymeer gemodificeerde bitumen en ervaar duurzamere resultaten van superieure kwaliteit.

Contact

Nick Brouwer

Managing Director


+31 (0)6 46 80 53 14

Robert van Gorkum

Area Manager


+31 (0)6 20 53 71 20

Anneke Kamper

Senior Commercial Assistant


+31 (0)6 15 45 62 11