Bindmiddel voor kleeflagen

Voor infrastructuur van de allerhoogste kwaliteit.

Sealoflex® SC vormen een uniek gamma van polymeer gemodificeerde bitumen (PMB). Ze zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik bij het onderhoud en de aanleg van asfalt op betonverhardingen en stalen brugdekken voor de vorming van een ondoordringbare membraam. 

De Sealoflex®SC producten kenmerken zich door:

  • Verminderde temperatuurgevoeligheid
  • Hoge elasticiteit
  • Hoge treksterkte en taaiheid (ductiliteit)
  • Uitstekende hechting
  • Verbeterde weerstand tegen brandstoffen en chemicaliën
  • Hoge weerstand tegen veroudering
  • Uitstekende kruipweerstand

PMB kleeflagen en PMB kleeflagen met glasvezel wapening (GridSeal®)
Bij het aanbrengen van een kleeflaag of GridSeal® wordt een hoeveelheid van 1,0 tot 2,0 kg/m2 Sealoflex® SC op de bestaande verharding of op de wapening gespoten en behandeld met steenslag. Hierna worden één of meerdere asfaltlagen aangebracht. Toepassing van Sealoflex® SC zorgt voor een extreem goede, taaie visco-elastische verbinding tussen de bestaande verharding en de nieuwe asfaltverharding, terwijl de onderliggende verhardingsstructuur gedurende een aanzienlijke periode waterdicht wordt beschermd. Het GridSeal® systeem zorgt tevens voor een duurzame verankering van de wapening, wat resulteert in de hoogste bescherming tegen reflectieve scheurvorming vanuit onderliggende scheuren en voegen.

“Sealoflex® SC als het echt vast moet zitten”

Waterdichte membranen voor op betonconstructies
Sealoflex® SC is een polymeer gemodificeerd bitumen met een hoog polymeergehalte. Het is speciaal ontwikkeld voor het waterdicht maken van betonconstructies, zoals bruggen, viaducten en tunnels, die met asfalt worden bekleed. Het kan zowel op nieuw gebouwde als op bestaande kunstwerken worden aangebracht in een hoeveelheid van 2,5 tot 3,0 kg/m2. Alvorens Sealoflex® SC aan te brengen moet een speciale emulsie primer worden gebruikt, maar daarna is de applicatieprocedure dezelfde als voor een SAMI.

Brandstof- en chemisch bestendige membranen voor vliegveldverhardingen en ondoordringbare structuren
Sealoflex® SC heeft het extra voordeel dat het beter bestand is tegen brandstoffen en chemicaliën. Het kan worden gebruikt voor de aanleg en het onderhoud van vliegveldverhardingen en andere verhardingen voor zwaar gebruik en voor de aanleg en het onderhoud van ondoordringbare asfalt op betonconstructies.

Spanningsabsorberende membraan tussenlagen (SAMI)
SAMI geconstrueerd met Sealoflex® SC vermindert of voorkomt de reflectie van scheuren en voegen in de nieuwe asfaltlaag en zorgt voor een waterdichte bescherming van de onderliggende constructie gedurende een zeer lange periode. Alvorens een nieuwe asfaltlaag aan te brengen, wordt 2,0 tot 3,0 kg/m2 Sealoflex® SC op het te behandelen oppervlak gespoten. De benodigde hoeveelheid is afhankelijk van de ernst en de grootte van de scheuren, het type en de dikte van de asfaltdeklaag, de verkeersintensiteit en de klimatologische omstandigheden. Het gebroken aggregaat wordt zodanig over het behandelde oppervlak verspreid dat slechts 50% van het oppervlak bedekt is, zodat het bouwverkeer over het oppervlak kan rijden zonder aan de SAMI te kleven.

Nick Brouwer

Directeur


+31 6 46805314

Robert van Gorkum

Area Manager Europe


+31 6 20537120

Lees meer

Pagina

Asfaltwapening

Lees meer
Lees meer over Asfaltwapening

Pagina

Bindmiddel voor asfaltverhardingen

Lees meer
Lees meer over Bindmiddel voor asfaltverhardingen

Pagina

Bindmiddel voor gekleurd asfalt

Lees meer
Lees meer over Bindmiddel voor gekleurd asfalt

Pagina

Emulsies

Lees meer
Lees meer over Emulsies

Pagina

Vacatures

Lees meer
Lees meer over Vacatures

Ben je geïnteresseerd in bindmiddel?

Ga terug naar de landingspagina met het overzicht van al onze polymeer gemodificeerde bitumen.

Ga terug