Bindmiddel voor gekleurd asfalt

Voor infrastructuur van de allerhoogste kwaliteit.

Gekleurd asfalt is een uitstekende keuze voor verhardingen die net dat beetje extra aandacht of aantrekkelijkheid nodig hebben. Hierbij kan je denken aan op- en afritten, verkeerpleinen, fiets- en voetpaden, stadspleinen, busbanen, parkeerplaatsen en recreatiegebieden. Naast architectonische vrijheid, een verhoogde veiligheid en een aantrekkelijker straatbeeld, is de reductie van hittestress een belangrijk bijkomend voordeel van het gebruik van gekleurd asfalt. Wanneer de wegen niet meer zwart, maar licht van kleur zijn, kan de temperatuur van de asfaltverharding onder invloed van zonlicht wel 10°C lager zijn. Dit zorgt ervoor dat de gevoelstemperatuur in steden lager komt te liggen. Het gebruik van licht gekleurd asfalt op donkere plekken, zoals tunnels en bospaden, geeft ook andere voordelen. Er zijn bijvoorbeeld  minder lichtpunten nodig wat, weer resulteert in een verlaging van de energiekosten.

Gekleurd asfalt is een product dat bestaat uit transparante bindmiddelen, kleurpigment en mineraal toeslagmateriaal. Met de juiste materialen is het mogelijk om kleurasfalt  te produceren voor gebruik op voet- en fietspaden, maar ook voor zware industriële verhardingen en verkeersdrempels. De kleur van het bitumen speelt een belangrijke rol voor het eindproduct. Voor gekleurd asfalt heeft Ooms Producten het kleurloze bindmiddel Sealoflex® Color ontwikkeld. Met dit transparante bindmiddel kan een prachtig kleureffect worden verkregen. Door een kleine hoeveelheid pigment toe te voegen ontstaat vervolgens een krachtige kleur. Met een optimale selectie van de toegepaste materialen is het mogelijk om een oplossing te produceren in bijna elke denkbare kleur.

Sealoflex® Color
Sealoflex® Color is een met polymeer gemodificeerde kwaliteit bindmiddel voor zware toepassingen en toepassingen in warme klimaten, verkrijgbaar in penetratiekwaliteiten 70/100, 50/70, 35/50 en PG76. Sealoflex® Color bindmiddel wordt geleverd in 25 ton bulk in tankwagens, 200 liter Drums of 20 ft ISO- tankcontainers.

Onze beloften 

  • Een sterk verhoogde veiligheid door een betere geleiding van de verschillende verkeersstromen op de wegen.
  • Een aantrekkelijkere openbare ruimte.
  • Reductie van energiekosten.
  • Verlaging van hittestress.
  • Duurzame ontwikkeling.

Nick Brouwer

Directeur


+31 6 46805314

Robert van Gorkum

Area Manager Europe


+31 6 20537120

Lees meer

Pagina

Asfaltwapening

Lees meer
Lees meer over Asfaltwapening

Pagina

Bindmiddel voor asfaltverhardingen

Lees meer
Lees meer over Bindmiddel voor asfaltverhardingen

Pagina

Bindmiddel voor kleeflagen

Lees meer
Lees meer over Bindmiddel voor kleeflagen

Pagina

Emulsies

Lees meer
Lees meer over Emulsies

Ben je geïntresseerd in bindmiddelen?

Ga terug naar de landingspagina met het overzicht van al onze polymeer gemodificeerde bitumen.

Ga terug