Emulsies

Voor infrastructuur van de allerhoogste kwaliteit.

De drukte op onze wegen neemt toe en we hebben betere inzichten over veiligheid en de daarbij behorende afwikkeling van verkeersstromen. Dit zorgt ervoor dat onderhoud, reparatie en renovatie van asfalt steeds vaker aan de orde zijn. Een van de middelen om asfalt in topconditie te houden en te beschermen is het aanbrengen van een slijtlaag. 

Een slijtlaag is een dunne laag steenslag (split) die met behulp van een hechtlaag van hete bitumen op het bestaande asfalt wordt aangebracht, met als doel scheurtjes en oneffenheden te dichten. Een slijtlaag beschermt het wegdek niet alleen, het verlengt ook de levensduur, zorgt voor stroefheid en verbetert zichtbaarheid.

''Slijtlagen kunnen dure herstelreparaties uitstellen en zelfs voorkomen''

Voor de productie van de hechtlagen voor een slijtlaag maken wij Emutop- en Emuflex-emulsies. We produceren deze producten in onze eigen emulgeerinstallatie.

Emutop emulsies
Emutop is een snel uithardende kationische emulsie. Deze zorgt voor een duurzame bescherming van het oppervlak. Binnen deze emulsies onderscheiden we Emutop A voor hechtlagen en Emutop B voor oppervlaktebehandelingen.

Emuflex emulsies
Emuflex is het grote broertje van Emutop. Met een uitstekende hechting levert deze emulsie een hoge flexibiliteit bij lage temperaturen en temperatuurschommelingen en een hoge weerstand tegen vermoeiing en mechanische belastingen. Emuflex-N wordt gebruikt voor hoogwaardige hechtlagen en membranen. Emuflex-F wordt gebruikt voor oppervlaktebehandeling. Beide emulsies worden geleverd in bulk of stalen vaten van ca. 200 liter.

Onze beloften 

  • Een verdubbeling van de levensduur van de weg.
  • Dichten van haarscheurtjes in de asfaltverharding.
  • Een verhoging van de stroefheid van de weg.
  • Uitstel van dure herstelwerkzaamheden.
  • Voorkomen van herstelwerkzaamheden.

Nick Brouwer

Directeur


+31 6 46805314

Robert van Gorkum

Area Manager Europe


+31 6 20537120

Pagina

Asfaltproductie

Lees meer
Lees meer over Asfaltproductie

Pagina

Asfaltwapening

Lees meer
Lees meer over Asfaltwapening