Bindmiddel voor asfaltverhardingen

Voor infrastructuur van de allerhoogste kwaliteit.

Wegen zijn belangrijk voor de bereikbaarheid en mobiliteit in ons land. De groei van de mobiliteitsbehoefte, welvaart en werkgelegenheid en de stijging van het aantal eenpersoonshuishoudens, zorgen ervoor dat de mobiliteit richting 2040 blijft toenemen. Dit betekent een toename van drukte (belasting) op ons wegennet. Door dit intensievere gebruik is, vanzelfsprekend, de slijtage groter. Door de onderhoudsintervallen en de levensduur te vergroten, dragen we bij aan een hogere beschikbaarheid van de wegen en een duurzamer gebruik van grondstoffen.  

Voor een hogere weerstand tegen slijtage van wegen is de Sealoflex® PMB-range ontwikkeld. De Sealoflex® producten uit deze range zorgen voor meer veiligheid, een langere levensduur van de asfaltverharding en daardoor een grotere beschikbaarheid van het wegennet. Dit zorgt voor een betere doorstroom van het verkeer én minder fileleed door onderhoud. Met Sealoflex® PMB wordt voldaan aan de vraag naar een langere levensduur van asfaltconstructies of laagdiktereductie (30-50%) bij gelijke levensduur.

Sealoflex® PMB voor asfalt
Op basis van het succes van de Sealoflex® SFB 5 polymeer gemodificeerde bindmiddelen zijn voor heet gemengd asfalt Sealoflex® SFB 3 en Sealoflex® PG-gegradeerde bindmiddelen ontwikkeld. Met dezelfde techniek leveren deze bindmiddelen goede prestaties tegen een eerlijk prijsniveau. Duurzaamheid en kosteneffectiviteit zijn de sleutelwoorden. Sealoflex® bindmiddelen worden geproduceerd en getest volgens de Europese norm EN 14023 (CE) of SuperPave performance grade (AASHTO M320) norm. Alle Sealoflex® producten kunnen worden geleverd in een lage temperatuur (LT) variant. Deze Sealoflex® LT maakt het mogelijk het  asfalt bij een 30°C lagere temperatuur te produceren. Een 30°C lagere productietemperatuur geeft een besparing van 30% op het energieverbruik en de CO2-uitstoot. Door de lagere productietemperatuur hebben we ook een 30°C lagere verwerkingstemperatuur. Gevolg van de 30°C lagere verwerkingstemperatuur is een reductie van 80% op de uitstoot van dampen en aerosolen.

Onze beloften 

  • 30% Laagdiktereductie ten opzichte van niet-gemodificeerde bitumen.
  • Minimaal tweemaal langere levensduur.
  • Hoge weerstand tegen vervorming, spoorvorming, veroudering, vermoeiing en scheurvorming in alle mogelijke klimaten.
  • Hoogst haalbare geluidsreductie van de wielen op het asfalt.
  • Duurzame productie en verwerking.
  • 80% Minder uitstoot van dampen en aerosolen.
  • 30% Besparing energieverbruik en CO2-uitstoot.

Nick Brouwer

Directeur


+31 6 46805314

Robert van Gorkum

Area Manager Europe


+31 6 20537120

Lees meer

Pagina

Asfaltwapening

Lees meer
Lees meer over Asfaltwapening

Pagina

Bindmiddel voor gekleurd asfalt

Lees meer
Lees meer over Bindmiddel voor gekleurd asfalt

Pagina

Bindmiddel voor kleeflagen

Lees meer
Lees meer over Bindmiddel voor kleeflagen

Ben je geïnteresseerd in bindmiddelen?

Ga terug naar de landingspagina met het overzicht van al onze polymeer gemodificeerde bitumen.

Ga terug