Asfaltwapening

Voor infrastructuur van de allerhoogste kwaliteit.

Het vermogen van asfalt om trekspanningen te weerstaan is beperkt. Wanneer bestaande asfalt- of betonverhardingen worden voorzien van een nieuwe asfaltlaag, zullen scheuren (reflectiescheuren) en voegen zeer snel door de nieuwe asfaltverhardingslaag heen dringen. Dit resulteert in een snelle verslechtering van de asfaltverharding, vooral in gebieden waar water de asfaltverharding kan binnendringen door haarscheurtjes. Het water in de haarscheurtjes gaat uitzetten bij vorst, wat resulteert in schade aan de asfaltverharding. 

GlasGrid®
GlasGrid® is een uitzonderlijk sterke glasvezelwapening, speciaal ontworpen voor asfaltverhardingen. Door het aanbrengen van wapening (GlasGrid®) tussen de oude en nieuwe asfaltlaag worden trekspanningen verminderd en doorgroeischeuren vertraagd of zelfs voorkomen. GlasGrid® kan worden toegepast op alle te overlagen asfalt- en betonverhardingen die zijn gescheurd door vorstschade, thermische spanningen en vermoeiing. Het kan ook worden toegepast daar waar scheuren ontstaan door ongelijkmatige zetting, op dilatatievoegen in betonverhardingen en bij wegverbreding. Door de hoge treksterkte en uitstekende hechting aan de bestaande onderlaag, gaat GlasGrid® niet alleen de scheurdoorgroei tegen, maar verhoogt het ook het draagvermogen van de verhardingsconstructie.

GridSeal®
Naast GlasGrid® hebben wij ook GridSeal® ontwikkeld. Dit is een combinatie van GlasGrid®-wapening met gespoten polymeer gemodificeerde bitumen (Sealoflex® SC). Hiermee ontstaat een spanningsabsorberende tussenlaag, die een nog betere bescherming geeft tegen scheurdoorgroei. GridSeal® garandeert een uitstekende visco-elastische hechting tussen onderlaag en overlaging. Tevens wordt door gemodificeerde bitumen de wapening zeer sterk verankerd. GridSeal® vertraagt de doorgroei van scheurvorming met een factor 4.

Met de toepassing van GlasGrid® of GridSeal® ben je verzekerd van:

  • Een vertraging van de doorgroei van scheuren met factor 4.
  • Een duurzaam en economisch rehabilitatiesysteem.
  • Een efficiënte, toekomstgerichte oplossing door minder noodzakelijk onderhoud.
  • Een 4 keer zo hoge levensverwachting van het wegdek.
  • 60% minder onderhoudskosten op scheurvorming.

Nick Brouwer

Directeur


+31 6 46805314

Robert van Gorkum

Area Manager Europe


+31 6 20537120

Lees meer

Pagina

Asfaltproductie

Lees meer
Lees meer over Asfaltproductie

Pagina

Emulsies

Lees meer
Lees meer over Emulsies